1e Vlottendorp Meerstad 2019 groot succes

Gisteren was de start van drie dagen lang zagen en timmeren op het strand Meeroevers in Meerstad. Kinderen van groep 3 t/m 8 deze bouwen deze zomer hun eigen vlot tijdens het allereerste vlottendorp van Groningen. Heerlijk buiten en lekker met elkaar samenwerken.

Strand Meeroevers
Stand Meeroevers is een kleinschalig recreatiestrand met allerlei voorzieningen aan het prachtige Woldmeer. Hier kun je naar hartenlust zwemmen, suppen, kajakken, kiten, windsurfen en zeilen. Daarmee is het de ideale locatie voor Vlottendorp.

Creatief en feestelijk programma
Het programma van Vlottendorp is erg afwisselend. Zo kun je je eigen vlot bouwen en versieren maar zijn er ook workshops zoals zeilen bouwen, peddels maken, vliegers maken en is er een snelheidswedstrijd. Het Vlottendorp wordt feestelijk afgesloten met een echt Vlottenfestival met onder andere straattheater, kinderkunst en een piratenbal.

Samen met Timmerdorp Groningen
Vlottendorp wordt georganiseerd door Bureau Meerstad in samenwerking met Timmerdorp Groningen. Het Timmerdorp Groningen wordt ieder jaar georganiseerd op het Suikerunieterrein, er doen gemiddeld 500 kinderen aan mee. Het is voor kinderen een uniek evenement, het inspireert ze om hun creativiteit te gebruiken en nieuwsgierig te zijn. Meerstad en Timmerdorp Groningen slaan de handen ineen om deze beleving te combineren met de avontuurlijke eigenschappen van het Woldmeer.

Alle foto’s: klik hier

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *