3FM Serious Request: 1.418.513,- euro voor het Rode Kruis

Serious Reques The Lifeline heeft 1.418.513 euro opgeleverd. Het eindbedrag werd vanavond bekend gemaakt op de Ossenmarkt in het centrum van Groningen. Een eindfeesten met optredens van Snell, Roxeanne Hazes, Blanks, Merol en Naaz.

3FM heeft dit jaar samen met het Rode Kruis geld ingezameld voor slachtoffers van mensenhandel. Mensen konden geld doneren of tegen betaling een plaat aanvragen. 3FM-dj’s liepen in de week voor Kerst in duo-estafette van Goes naar Groningen.

Loverboy-slachtoffer Sameena haalde op de laatste dag van de actie met een hardlooptocht van 100 kilometer ruim 46.000 euro op.

Joke van Lonkhuijzen, directeur Nationale Hulpverlening van het Nederlandse Rode Kruis: “Met deze geweldige opbrengst kan het Rode Kruis duizenden mensen helpen. Mensenhandel is een verborgen drama. Door de bedreigingen en het geweld dat er bij komt kijken, hebben slachtoffers naast fysieke ook psychische littekens. Nederland is massaal in actie gekomen en daardoor kunnen we mensen helpen om een nieuw leven op te bouwen na een heftige tijd. Daarnaast kunnen we door goede voorlichting op scholen zorgen dat jongeren én docenten bewust worden van de signalen van mensenhandel. Hierdoor willen we voorkomen dat er nog meer mensen slachtoffer worden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *