Democratie en jongeren | MijnStemTelt

Gisteren, donderdag 3 maart, tijdens de slotbijeenkomst ‘Democratie en jongeren op het Suikerunieterrein tekenden jongeren en bestuurders van zes gemeenten het manifest #MijnStemTelt tijdens het online #MijnStemTelt Festival. De gemeenten Etten-Leur, Groningen, Heerenveen, Heerhugowaard, Kerkrade en Urk onderschreven het pleidooi voor meer invloed voor jongeren in de lokale democratie. Alle foto’s: klik hier

Onze democratie kan niet zonder de betrokkenheid en inbreng van onze jongeren. Dit vinden we allemaal. Wie kent niet het spreekwoord: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. En toch staan jongeren vaak aan de zijlijn bij beslissingen over die toekomst. Terwijl jongeren genoeg ideeën hebben en gemotiveerd zijn om mee te doen.

Alle foto’s: klik hier

 

Voor wie?

Voor iedereen die zich betrokken voelt bij jongerenparticipatie en lokale democratie. Jong en oud dus. Burgemeesters, wethouders, raadsleden, ambtenaren, jongerenwerkers, buurtcoaches van gemeentes buiten de Randstad. En jongeren natuurlijk: scholieren, studenten en jonge mensen die net werken of een woning zoeken. Vooral jongeren die niet geïnteresseerd zijn in politiek en beleid omdat ze er thuis op school niet mee in aanraking komen, een groep die je niet wilt kwijtraken in een democratie.

Bron: Lokale Democratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *