Groningse Onderstroom met bonte parade door centrum 

Gisteren 20 januari tijdens Eurosonic/Noorderslag een demonstratie door de stad voor het belang van vrije, non-commerciële ruimtes. Ruimtes waar kunstenaars, muzikanten en andere creatievelingen de vrijheid krijgen om zich te ontplooien. Vrije ruimtes waar cultuur toegankelijk is voor iedereen, onafhankelijk van inkomen of achtergrond.

Veel bands en kunstenaars vinden hun oorsprong in deze vrije ruimtes. Ergens moet je vrijblijvend kunnen beginnen en jezelf kunnen ontwikkelen, en daarvoor is ruimte nodig zonder financiële druk. Daarom demonstreren we tijdens Eurosonic/Noorderslag, waar nieuw muzikaal talent gevierd wordt. Helaas is dit grote evenement niet voor iedereen toegankelijk, vanwege entreegeld en stevige horeca-prijzen. Gelukkig zijn er ook veel leuke (gratis toegankelijke) alternatieven in de reguliere horeca.

Juist op 20 januari, tijdens Noorderslag, is het belangrijk niet te vergeten wat de basis is van beginnend talent en een bruisende, levende stad: vrije ruimtes, betaalbare ateliers en oefenruimtes op niet-commerciële plekken, betaalbare woningen én oog voor dit alles bij het hanteren van het kraakbeleid!

De Groningse Onderstroom pleit voor het belang van vrije ruimtes. Deze ruimtes zijn nodig voor betekenisvolle initiatieven zonder commerciële belangen, en voor het toegankelijk houden van muziek, kunst en cultuur voor iedereen. Hiervoor demonstreren we zaterdag 20 januari in de stad met verschillende initiatieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *