Menzis 4 Mijl van Groningen

Groningen weer in beweging tijdens de 34e editie van de 4 Mijl van Groningen. Een loopevenement met prachtige weersomstandigheden en waar de speaker de deelnemers bij de finish opriep de handen hoog te houden voor het ontvangen van een daverend applaus. Sommige deelnemers hadden het even zwaar na het passeren van de finish.

Alle foto’s vqn de 4 mijl Groningen : klik hier 

De Oegandees Rogers Kibet won de 34e editie van de 4 Mijl van Groningen in een tijd van 17.27. Het parcoursrecord van 17.06 kwam niet in gevaar. Tweede werd de Keniaan Jamal Kiprono in 17.33.

Bij de vrouwen maakte, zoals verwacht, Eva Cherono haar favorietenrol waar in 19.17. Een wereldtijd en slecht drie seconden boven het wereldrecord. De Keniaanse Tabitha Giochia (19.49) werd tweede. Beste Nederlandse was Maureen Koster; zij werd vierde in 21.03.

Het goede doel dit jaar is Stichting Quiet Groningen. Deze stichting zet zich in voor het verzachten van stille armoede. Marianne Timmer, Arjan Robben, Bas Roorda en Ben Woldring waren een aantal bekenden die meeliepen aan de Charity Run om geld op te halen voor Quiet Groningen. Pim Loef en Marian Moesker van Quiet Groningen mochten een cheque van 41.000 euro in ontvangst nemen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *